Dag 30. Anki är i mål
Ann-Christin Henriksson

Parallellt med oss Vinter.tjejer har ytterligare ett antal personer i Luleå genomfört 30-dagarsutmaningen. Ann-Christin Henriksson är en av dem. Hon har precis haft sin sista träff med PT Tobias Granström.

-Mitt mål var att bli både starkare och uthålligare i min löpning, men också omfördela en del fett till muskler, berättar Ann-Christin, eller Anki som hon oftast kallas.

-Jag gillar att träna men hade fastnat på en nivå i min löpning, där jag körde ungefär samma sträckor och i samma tempo. Besvär med ett knä gjorde också att jag inte klarade av att springa längre. Nu är mitt mål 10 km. Jag hade ingen tanke på att gå ner i vikt däremot ville jag gärna bli lite tajtare. 

Tobias tog fram ett pass som fokuserade på att stärka knän och bål, men också på att öka förbränningen och konditionen. Ett upplägg som Anki följt under 30 dagar och kombinerat med kostråden som hon fått varje vecka.

-Den största vinsten är att jag har blivit så pigg, säger hon. Jag har så mycket energi under hela dagen och den är på en jämn nivå. Känner inga dippar som jag gjorde tidigare. 

PT Tobias, Anki

Det jobbigaste med utmaningen har varit maten. De har tagit mycket tid och det har verkligen krävts planering, tycker hon.

-Eftersom jag tränat så mycket har jag sett till att alltid ha mat klar att värma när jag kommer hem. Jag skulle aldrig ställa mig och lagat mat efter ett träningspass - jag är alldeles för hungrig. Sonen som är 18 år har kunnat fixa sin egen mat och det har underlättat en hel del.

Den nya sunda kostlinjen vill hon fortsätta hålla.
-Eftersom jag mår så bra vill jag självklart fortsätta att äta så här, men visst kommer jag att unna mig någon macka och något annat gott ibland.

Träningen då?
-Jo den ska jag fortsätta med, men eftersom jag gillar att gå på pass så kommer jag att försöka hitta en träningsrutin där jag varierar styrketräning med gruppass och löpning, avslutar Anki. 

Ankis resultat:
Vikt -2 kg 
Midja -3 cm
Rumpa -2 cm

 

 //Vinter.BM