Dag 14. Goda nuggets

Varje vecka får vi nya recept från Simon Laiti, Hemmagastronomi. Under helgen ptrovade jag att laga nuggets med grönsaker. Istället för kyckling använde jag kalkon, det fungerade lika bra. Riktigt gott, och enkelt. Även barnen gillade det! Här kommer receptet.

Kycklingnuggets panerad i mandel och kokos med valfri sallad 


Vid panering av kyckling och fisk kan man använda fint hackad nötter och söta med t.ex. kokos.

- 150-200g kycklingfilé


- 1⁄2 dl mandel

- 
1⁄4 dl kokosflingor 


- 1 vitlök


- Basilika


- 1 ägg

- Olivolja

- 
Peppar


Kör igång ungen på 175°. 
Hacka mandeln i en matberedare till ett grovt mjöl.
 Ha i en vitlöksklyfta, färsk basilika, kokosflingor och peppar, mixa det hastigt i matberedaren. Häll upp paneringen på en tallrik. 
Vispa ett ägg med en gaffel i en djuptalrik. 
Skär kycklingfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
 Hetta upp olivoljan i en panna. 
Doppa först kycklingen i ägget, sen vänder du den i paneringen och steker den i olja så den får en gyllenbrun skorpa. 
Kör klar kycklingen i ugnen i ca 10 minuter. Servera det med en sallad! 

//Vinter.BM