Dag 26. Gott inför helgen
Ingredienser till chokladbollar och spirulinabollar

Inför helgerna har jag saknat något gott att äta till fredagsmyset eller som lördagsgodis. Här kommer två recept på alternativt godis, som också fungerar utmärkta som mellanmål eller när du snabbt behöver energi. Det ena kommer från utmanaren Sofia och det andra från PT Jimmy. Själv ska jag testa båda. Alla ingredienser är redan inköpta. Lycka till!

//Vinter.BM

Chokladbollar med fikon

Ca 30 st
100 g mörk choklad (gärna 70%)
5 torkade fikon
2 dl russin
ev 2 msk konjak (utgår för oss utmanare)
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
kakaopulver el kokos

Mixa chokladen i en matberedare. Ansa fikonen och skär dem i mindre bitar. Tillsätt fikon, russin och ev konjak och fortsätt mixa. Tillsätt vaniljsocker och smör och mixa smeten slät. Forma små bollar och rulla i kakao eller kokos. De kan tyckas lite lösa, men sväller när du ställer dem i kylen. Bra att förvara dem där. I rumstemperatur blir de för mjuka och klibbiga.

 

Spirulinabollar

1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl naturella cashewnötter
2 tsk spirulinapulver
1/2 dl russin
5 torkade aprikoser
1 msk honung
1/2 dl sesamfrön

Mixa alla ingredienser utom sesamfrön i en matberedare till en massa. Forma bollar och rulla dem i sesamfrön. Förvara i kyl. Kan ätas när som helst till mellanmål.