Dag 4. Mat, mat, mat..
Fukost

Det är en stor fördel att vara många som gör den här 30-dagarsutmaningen. Det finns alltid någon att fråga om tips på vad man ska äta eller beklaga sig över att man känner sig trött eller har ont i huvudet, vilket är vanligt. Tydligen går det över efter ytterligare någon dag.

Känner någon ett sug efter havregrynsgröt eller har glömt att ta sitt pulver så är det bara att låna av Lena, hon har ett litet förråd i sin skrivbordslåda!

Vid fikat diskuterades det hur tillåtet det är med lax, ska man i så fall välja rökt eller gravad. Vi enades om att den rökta borde vara bäst eftersom den inte innehåller socker. Vissa har fått lov att äta låglaktosprodukter, men bara lite, medan andra ska undvika mjölkprodukter helt. Diskussionerna om mat pågår konstant, kan jag säga.

Jag känner medlidande med dem som inte är med i utmaningen, de måste vara urless på det ensidiga samtalsämnet. Undrar om de klarar 30 dagar?!

Den här utmaningen och snacket om mat verka också väcka starka tävlingsinstinkter hos vissa. Kan det vara så att vi ger tips till varandra som inte är rätt, men som vi själva följer och sedan snabbare når våra mål? Tror inte det, men Sofia däremot som hade sin tuffaste dag var starkt misstänksam mot en icke namngiven kollega, tror nog mer på att det var den extrema tröttheten som satte spöken i huvudet på henne!

//Vinter.BM