Dag 18. Vardagen gör sig påmind
Sofia får trixa för att få in träningen

För Sofia har det gått nästan tre veckor av de 30 dagarna. Nu har vardagen börjat göra sig påmind och det är tuffare att få in egen tid för träning och förberedelser av matlådor. 

-Under de första veckorna har Per, min man ställt upp jättebra, berättar Sofia. Han har hämtat barnen oftare så att jag har hunnit träna och solidariskt har han hållit sig ifrån godis och annat som frestar under helgerna. 

- När vi startade i början av september var det också en lugnare period. Barnens aktiviteter och jobbresorna hade inte kommit igång, men nu har vardagen kommit ikapp mig! Det är ett trixande och fixande för att få tiden att räcka till. Det är nu det börjar bli kämpigt och det är nu jag tror många kan ge upp.

Under förra veckan blev det problem. Först konferens i två dagar och sedan själv med barnen.

- Jag insåg att om jag inte fick in mitt pass under torsdagen skulle jag inte hinna med veckans träning. Strax för sju på kvällen lastade jag snabbt in barnen och körde till Inpuls.

- Lekrummet var fortfarande öppet och medan jag själv tränade fick barnen roa sig med att se på film, måla och leka i bollhavet. När det var dags att åka hem var det svårt att få med dem!

 Ett annat sätt att lösa sin träning kom Sofia på när hon skjutsat sonen till sin dansträning. Då passade hon på att springa intervaller i en backe hon visste fanns i närheten. Hon hann precis köra sitt pass innan det var dags att hämta sonen.

- Det krävs god planering och familjens stöd för att klara av den här utmaningen, menar Sofia. Man ska inte tro att det löser sig av sig själv. Det är bra att sätta sig ner och diskutera hur veckan ser ut så att alla får in sitt. Dessutom är det bra att också ställa krav på barnen, få dem att följa med mig precis som jag följer med dem på deras aktiviteter!