TIPS 10

Breakfast like a King!

Protein är kroppens byggstenar och hjälper till med att underhålla och öka muskelmassa. En ökad muskelmassa betyder en högre ämnesomsättning.

Mat som ger motsatt effekt, alltså kan verka muskelnedbrytande är kolhydrater, men det visste ni ju redan.

Det kan upprepas det vi skrev igår - provar du till exempel att dra ned på kolhydrater samtidigt som du fortsätter med lågt intag av protein så kommer du att bli väldigt hungrig och heller inte uppnå så fina resultat.

Man kan säga att dagens första måltid bestämmer din förbränning den dagen. Börjar du dagen med rostat bröd med ost och marmelad eller filmjölk med flingor så kommer du att ha en låg förbränning den dagen. Börjar du dagen med en omelett på 3 ägg och smör, skinka och grönsaker så kommer du att ha en betydligt högre förbränning hela dagen. Breakfast like a King alltså! Om det är något du ska förändra du yogurtätare så är det alltså till frukosten du ska börja. Ät protein, fett och grönsaker till frukost så kommer du att lyckas!

Proteiner bör alltså finnas med redan från frukost, men även i resten av måltiderna under dagen, mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Det är väldigt enkelt, varierar mellan följande och se till att inte tumma på kvaliteten på råvarorna:

Kött, fisk, skaldjur, ägg, ärtor, linser, bönor och nötter. Här finns en oändlig variation, ät något av dessa i samtliga måltider!

Träning som kan ge muskelnedbrytande effekt är lågintensiv konditionsträning, något som nyligt har blivit ett mer känt koncept. En grundförutsättning för att öka muskelmassan är styrketräning, det går inte enbart genom att äta protein. Det är därför vi uppmuntrar styrketräning med högre belastning och hastighet samt intensivare konditionspass som till exempel intervallträning. Kombinerar man denna träning med att samtidigt öka mängden protein så kan man se fram emot fina resultat.

 

//Jimmy