Förbränningstips 6

TIPS 6

Välj först och främst helkroppsträning och explosiva övningar!

Hög belastning och hög hastighet på rörelserna innebär en längre återhämtning för kroppen efter träningspasset - hög förbränning i flera dagar efteråt!

Ett träningspass som bygger på lågintensiv träning eller ett träningsupplägg som innehåller mest traditionella styrkemaskiner - kroppen är återhämtad direkt efter passet och därmed ingen fortsatt förbränning!

Teorin bakom detta är liknade vi pratade om tidigare i veckan, intervallträning vs. lågintensiv konditionsträning. Det blir inte tillräckligt stor utmaning för kroppen. Ett styrkepass som innehåller explosiva rörelser och helkroppsträning vänjer sig inte kroppen vid i första taget, utan den får alltid sträva efter att öka muskelmassa och reducera överflödigt kroppsfett för att, nästa gång samma arbete ska utföras vill kroppen att det ska gå lite lättare.

Helkroppsträning betyder att engagera alla kroppens stora muskelgrupper i en och samma övning. Explosiv träning innebär övningar med hopp eller väldigt snabba rörelser. Det är mer utmanande träning på alla sätt och vis men ger tydliga resultat, dessutom en rejäl endorfinkick! Helkroppsträning kan utföras av de flesta, oavsett tidigare erfarenhet, man får helt enkelt anpassa belastning, tempo och vila i början.

De goda nyheterna är att denna typ av träning har blivit väldigt populär de senaste året, och det syns tydligt i gymmet och bland gruppträningsklasser. Precis som med intervallträningen så behöver man inte utföra många pass per vecka utan det räcker med 1-3 pass beroende på hur van du är att träna och vad du har för målsättning. Den tiden har alla att lägga på träning, ibland är det viktigt att komma bort ifrån tankar att man måste träna varje dag eller 4-5 pass per vecka (som många känner när de haft ett träningsuppehåll). Det brukar ändå bli ohållbart i längden och så tröttnar man. Träna hårt sedan vila!

Lycka till!

//Jimmy