Ludde: Petter är en snäll kille

"Gör du bara som jag säger så kommer det här att gå jättebra"...

Det var väl ungefär så det startade och eftersom jag under hela min aktiva karriär ALLTID gjorde precis som coachen sa - så har det inte varit några problem, nåja..., att följa direktiven.

Jag insåg att jag behövde Petter. Och utan honom hade det, helt enkelt, inte gått. Spark i röven, kontinuitet, direktiv. 

Resultaten har också visat sig. Tydligt. Minus 10 kilo på vågen och en minskad fettprocent från hemska 30.8 till 22.7 procent. 13 träffar med Petter senare (22 november drog jag/vi igång) känns allt så mycket lättare.

Speciellt svårt är det inte heller. Det handlar inte om att svälta ihjäl sig, äta konstiga saker eller psykträna så du varken orkar gå eller stå.

Nej, det handlar massor mer om att ställa om hjärnan och skjuta de dåliga vanorna åt sidan. Det går med lite god vilja och jag ska tala om att peppen du får av att se kilon, fett och andra triska grejer reduceras allt eftersom lyfter motivationen till oanade höjder.

Nu har Petter föreslagit, inte kommenderat, en test av snabbfasta. En aning senare fredagsmiddag följs av noll i intag, förutom vatten och en kopp kaffe på lördag morgon, fram tills intervallpasset är avklarat. Då blir det lunch.

"Du kommer att bli rejält mycket tröttare än normalt när du cyklar. Men du lär dig att vara hungrig - och det kan också vara bra", meddelade Petter P.

Och jag gör ju som han säger. För han är ju, som sagt, en snäll kille. 

Återkommer.