Målet är Barcelona Marathon
Barcelona Marathon går förbi många sevärdheter. Bild från loppets hemsida.

Trots att löpträningen är avslutad så fortsätter Maria Karlström att träna mot sitt mål att springa Barcelona Marathon i mars 2013. Förra veckan drabbades hon dock av ett bakslag.

- Jag fick ont i ett knä och tvingades att vila en period och min man som är sjukgymnast höll med om att jag skulle ta det lugnt, berättar Maria. När jag pratade med min personliga tränare Tobias föreslog han istället att jag enbart skulle satsa på styrketräning samtidigt som jag gjorde uppehåll från löpningen.

- Styrketräning!? Det hade jag inte haft en tanke på. För mig är träning hög puls, både min egen och musikens - gärna i takt. I alla år har jag hållit mig till pass och löpning, men lyfter aldrig tyngder ensam och frivilligt... Men varför inte! Kloka Tobias lovade mig träningsvärk ändå.

- Nu har jag fått ett program med övningar som stärker mina knän och tack vare att någon kunde ge mig råd utifrån så kan jag hålla i min träning och samtidigt träna rätt. Efter lite vila så släppte dessutom det onda! Nu kör jag på som vanligt igen!