Mental uppladdning

I sitt jobb som barnmorska vet Maria hur viktigt det är med mental förberedelse. Och precis som inför en förlossning måste man förbereda sig mentalt inför ett lopp. Båda två är så stora påfrestning på kroppen och det gäller att vara fokuserad för att klara det.

- För mig är det självklart att förbereda mig mentalt när jag ska springa ett längre lopp, säger Maria. Jag försöker skaffa mig så mycket kunskap jag bara kan om allt från hur banan ser ut till hur vädret kan tänkas bli.

- Inför Stockholm Marathon hade jag möjlighet att testa en del av sträckan en gång innan. Då blev det lättare att skapa bilder där jag såg mig själv springa i mål. Jag borde däremot ha kollat upp lite väderprognoser i förväg. Det blev den kallaste dagen i Stockholm på 80 år i juni månad... 

- För att förbereda mig inför Barcelona Marathon har jag kollat bansträckningen på kartor och jag har tittat på bilder och försökt få en uppfattning om vädret den tiden på året. Jag har också frågat en kompis som är uppväxt i Barcelona hur det ser ut längs banan. Det gäller att ha en bra mental plan. Det är en otroligt viktig del av uppladdningen inför loppet!