Maria Karlström säger själv att hon inte är någon "rålöpare", däremot springer hon parallellt med att hon tränar olika pass på Inpuls. Efter att ha lunkat på i samma takt under lång tid kände hon att hon ville utvecklas som löpare.

-Efter att ha läst Runner´s World, som blivit som en bibel för mig, har jag förstått hur bra det är med intervaller och backträning. Och jag har tänkt att jag borde, men det har stannat vid det. Med löpgruppen såg jag min chans att komma vidare. 

-Varje vecka springer vi tillsammans. I torsdags var vi på Ormberget, där jag själv brukar springa regelbundet. Vi körde intervaller på 5,4 km och det var riktigt tungt kan jag säga! Tala om att utmana sig själv. Nu vet jag hur jag kan träna själv nästa gång. 

-Mellan de gemensamma passen kör jag ett individuellt program inne på gymmet, fokus är löpteknik. Känns bra med ett program som utgår ifrån mina egna förutsättningar. Det är PT Tobias som hjälpt mig.

-Det är ju lite sent på säsongen för löpning, men jag har satt upp ett mål som inte ligger så långt bort i tid. I mars ska jag och min man springa Barcelona Marathon, det ser jag fram emot. Nu har jag en bra anledning att hålla igång hela vintern!

Maria