- Egentligen är jag inte så resultatinriktad när det gäller träningen, men nu när jag har satt upp målet att springa mitt livs tredje "mara" redan i mars krävs det att jag tränar fokuserat, förklarar Maria Karlström.

- Jag håller koll på sträckor och tider och försöker hela tiden förbättra mig. Appen Runkeeper tycker jag är till bra hjälp för det och kan också vara en del av motivationen när jag springer.

- Under helgen fick jag lust att bryta mitt schema och istället bara njuta av löpningen. Jag skapade en helt ny Spotifylista och gav mig ut i skogen utan att fundera på hur långt jag skulle springa eller vilken tid jag skulle få. Och det var härligt. Jag njöt verkligen av att springa med inspirerande musik i öronen och av att låta kroppen bestämma tempot. Det blev cirka nio kilometer. Dagen efter ville jag göra om det eftersom den förra turen var så skön!

- För att behålla det lustfyllda med träningen inser jag att det är viktigt att då och då bryta rutinerna och bara ta en "njutrunda", menar Maria Karlström. Det är också viktigt att belöna sig själv efter ett bra träningspass, för mig kan belöningen vara en varm bastu.  

ATT00001