I 4 dagar har vi haft integrering, prov och lärt oss nya saker. Först 2 dagar MRT (muscle release technique) och Impulsering med Lars Örum. MRT är en av de bästa behandlingstekniker som jag har lärt mig!

På lördagen var vi hos Sebastian på PT center Södermalm. Vi fick se hur han arbetar med behandling och träning. Riktigt intressant! Sedan hade vi provet på PRO gym.

I går var sista dagen på skolan. Vi avslutade med att lära oss 2 nya saker. Triggerpunktsbehandling med akupunkturnålar och Reaktiva muskler.

Reaktiva muskler handlar om att en muskel slår ut en annan när de används samtidigt. En muskel är för stark och andra försvagade. Reaktiva muskelpar skapas oftast vid ett yttre trauma, tex att man har ramlat, vid slag etc. vanligt i fotboll, hockey och kampsport. Vanligt bland löpare att ha en obalans mellan framsida och baksida lår. Det svåra är att hitta alla olika kombinationer. Men när man hittat så krävs bara en behandling på just det paret. Behandlingsmetoden är också den enda för just detta. Jag och Jessica hittade flera olika reaktiva muskelpar på varandra. Riktigt bra att vi fick lära oss detta!

I morgon har vi invigning av det nya PT-rummet på Inpuls i shopping. Kul!

Ha en fin vecka! /Sofia

 Akupunktur

 Triggerpunktsbehandling med akupunkturnålar.

Nålar

Behandling