Vad är friskvårdsbidrag?

Många företag erbjuder friskvård till sina anställa i form av ett bidrag, detta kan se ut på olika sätt beroende på arbetsplats. Som anställd väljer du ut den träningsform du helst vill ägna dig åt, och så betalar arbetsgivaren hela eller delar av kostnaden upp till ett visst belopp. Du blir friskare och slipper hål i plånboken. Arbetsgivaren kan i sin tur göra avdrag för det hela så det blir en god affär för alla.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag hos er?
Ja! Antingen betalar du hela kortet själv och får ett kvitto av oss på den del som arbetsgivaren står för eller så fakturerar vi hela eller delar av kortet till din arbetsgivare. Du kan också sätta lite guldkant på din träning och använda bidraget till Personlig Träning.

Kan jag dela upp min betalning via autogiro samtidigt som jag använder mitt friskvårdsbidrag?
Inga problem! Vi drar av ditt friskvårdsbidrag på ditt autogiro och fakturerar resten till din arbetsgivare.

  
Anställd av Luleå kommun
Anställda på Luleå kommun beställer sitt kort via förmånsportalen ”Söderberg och partner”. Antingen beställer du ett årskort/klippkort och betalar resterande del på plats eller så beställer du ett kort via autogiro.

Anställd av Region Norrbotten
För att köpa kort behöver du ta med dig en rekvisition på ditt friskvårdsbidrag. Därefter väljer du om du köper ett årskort och betalar resterande del kontant eller via autogiro.