The Chokladfluff

The Chokladfluff

Bettans Inpulser 23-09-05

Godaste kvällsmålet ever
Är du liksom jag helt såld på choklad i alla dess former?
Vill du ersätta både kakor och godis med ett nyttigare alternativ som också är gott? Fortsätt då att läsa.

Sedan jag köpte Kasein från @tyngre så har jag knappt stoppat i mig en godsak. Inte för att jag inte vill utan för att jag inte varit sugen.

Kasein är liksom vassle ett mjölkprotein. Skillnaden är att kasein tas upp långsammare av kroppen och mättar lite bättre.
Kaseinet förser kroppen med aminosyror under en längre tid vilket gör att det är perfekt att inta mot kvällen. Det är ju också då sötsuget brukar köra igång. Kaseinet är också att toppen att baka med.

Men nu ska vi fokusera på kvällens höjdpunkt:

The Chokladfluff med extra allt!

Häll i ca 1 dl kasein med valfri smak i en skål. Jag rekommenderar starkt mjölkchoklad med havssalt! Mums!
Tillsätt sedan ca 2 dl mellanmjölk. Fyll på successivt med lite vatten (ca 1/2 dl) under tiden du kör med elvisp tills du får en slät konsistens (tänk chokladmousse). Tid ca 2- 3 minuter.

Sätt in skålen i frysen ca 20 minuter. Det ska inte stelna. Väljer du den lyxiga varianten så servera i ett fint glas, toppa gärna med lite bär. Ta fram skeden och njuuuut. Annars vräker du i dig direkt från skålen. Händer nog oftast om jag ska vara ärlig.

Innehåll:

Kaseinpulver 1 dl
Kcal: 121
Protein: 27 g
Fett: 0.7 g
Kolhydrat: 0.7 g

Mellanmjölk 2 dl
Kcal: 80
Protein: 7.6 g
Fett: 3 g
Kolhydrater: 5.4

Per servering:
Kcal: 201
Protein: 34.6
Fett: 3.7 g
Kolhydrater: 6.1


Ni ser ju! Fokus är ju alltså på proteinet. Totalt hela 34.6 gram!!! Vilken boost på något som nästan kan kännas onyttigt för att det är för gott.
Protein är själva byggstenarna i kroppen och ger också en riktigt bra mättnadskänsla. Protein går inte att lagra i kroppen utan måste fyllas på dagligen. Tänk dock på att alla dessa pulver är ett tillskott och ska inte på något sätt ersätta riktig mat. Att ersätta detta med godsaker är som ni förstår en helt annan sak. Vill du dra ner på kalorierna ytterligare så skippa isåfall mjölken, tycker bara det blir lite fluffigare med den.

Jämför då med en liten M*r*bou chokladkaka 100 g som innehåller:
Kcal: 544
Protein: 4.4 g
Fett: 32 g
Kolhydrater: 59 g varav 58 gram är socker!!

Självklart ska man unna sig att äta gott då och då. Men är det så att det slinker ner några chokladbitar till kaffet här och där…och faktiskt ganska ofta, du tränar och vill ha resultat, ja då måste man ta sig en funderare på vad man på riktigt stoppar i sig. Vad innehåller det du äter? Chips är ju inte nyttigt bara för att det är gjort av potatis…

Man kan tro att jag är sponsrad av @tyngre men icket =)
Det jag tycker bra om vill jag gärna lyfta lite extra. Att dela med sig av något som genuint känns bra i hjärtat, det brinner jag för och pratar gärna positivt om. Så blev det nu.

Jag köper mina produkter här på Inpuls. 1 påse a´269 kr innehåller ca 22 portioner vilket betyder ca 12 kr per dessert! Inte mycket som slår detta alltså, varken i smak eller kostnad.
Ps. Är det någon smak du saknar så säg till mig så kan vi nog lösa det. Ät och njut!

Vi hörs! //Bettan