Inpuls -Since 1999-

Inpuls -Since 1999- Krönika

Inpuls 05: We are family

Lördagen den 2a mars firades äntligen Inpuls 25 årsdag med träning, glitter, dans, livemusik, knäckebröd (ni som var där, ni vet) och massor med glädje. Men vad hände egentligen den här dagen och hur ser grundarna Kirsi, Pernilla och Susanne på framtiden? Du som läser vidare får snart veta mer.

 

Bygg & bränn-konserten

Uppvärmningen inför kvällens firande började redan på förmiddagen då både gamla, nya och nuvarande instruktörer samlades för att göra det vi gör bäst: köra ett gruppträningspass tillsammans. Passet kändes som en helt galen konsert med sång, svett, skratt och stora applåder från början till slut. Det är också helt otroligt att instruktörer och anställda som inte längre bor i Luleå, och där vissa jobbat på Inpuls för över 15-20 år sedan, valde att komma till 25 års-kalaset. Detta satte verkligen ribban för kvällen och stämningen var bättre än på något annat konvent som Kirsi, Pernilla och Susanne varit med om. Ja, okej i det här fallet är de kanske lite partiska, men det kan vi väl bjuda på eller hur.

Några av vår fantastiska personal laddar för träning


Let the party begin!

Efter lite mingel, styling och förberedelser så öppnades dörrarna till festlokalen vid klockan 17.30. Att få ta emot alla medlemmar med kramar och bubbel går inte att beskriva i ord, leendet gick från öra till öra. Alla var så glada och uppklädda vilket var en härlig kontrast till de svettiga träningskläder som vi är vana att se varandra i, ni var verkligen så snygga och stiliga allihopa.

Sorlet och musiken steg snabbt i lokalen i takt med att fler och fler gäster anlände. Det var glädje och personlighet i en enda härlig mix, och vi kommer länge minnas alla kramar och hurrarop. Inne i lokalen stod några ståbord utplacerade, till vänster fanns en scen som skvallrade om att någonting snart kommer att hända och till höger rullade ett bildspel på en stor projektorduk som var fullproppat med minnen från alla 25 år. Inne i baren serverades drinkar som Bygg & Bränn och Smala Sussie och trots att det kunde vara lite lång kötid för att få något svalkande i handen, så var det ingenting som påverkade vare sig stämning eller humör.

Härlig stämning med mycket folk

 
Raj-raj-raj & röj-röj-röj

Någon gång vid 19-tiden var det dags för show och revy. Både nuvarande och tidigare personal på Inpuls bjöd på en underhållande tidsresa genom gruppträningens historia. Vi fick se smakprov på klassisk Lanefeldt-aerobic med stringbodies och kick i rumpan, Tina Turner gjorde ett inhopp och Beyonces dansare mimade med i låten “Who Run The World - Girls" samtidigt som deras rörelser klaffade i perfektion med musiken. Hooja var också där och röjde, och självklart kan vi inte ha en fest utan knäckebrödsdans och nakenchock. På slutet kom några divor upp på scenen, de hette något i stil med Carola, Lena Philipsson och Charlotte Perelli, och visade vart skåpet ska stå. Eller kanske vart mikrofonstativet ska vara, det är svårt att minnas alla detaljer från en sån här maxad kväll. Personalen bjöd på sig själv


Showen avslutades med att all personal tog sig upp på den trånga, trånga scenen till låten “We are family”. Det är svårt att hålla tårarna tillbaka när vi tänker på den här kvällen, så otroligt mycket känslor och stolthet över att få dela detta tillsammans med all personal genom tiderna och alla fantastiska medlemmar. Det sägs att det är gästerna som gör festen och det är exakt så det var den här kvällen.


Efter showen lämnades mikrofonen över till vårt grymma liveband: Björn, Robban och Sanne. Två av tre är tidigare anställda på Inpuls och även om bandet försökte hålla stämningen lite lugn i början så var det nästan omöjligt att inte vrida upp tempot direkt. På dansgolvet trängdes människor i alla åldrar och tack vare klockrena låtval lyckades vi tillsammans lyfta taket gång på gång.

Björn, Robban och Sanne = Succé 


När livebandet till slut lämnade scenen efter att publiken skrikit “en gång till” några gånger för mycket, så tog DJ Niklas över rodret. Musiken fortsatte att pumpa ur högtalarna till någon gång efter midnatt och att få se så många partaja ihop som en enda stor familj är ren och skär lycka.

 
På tal om familj, det var också så häftigt att se när 3 generationer i samma familj anlände till festen tillsammans. Det var barn i 20-årsåldern, mamma i 50-årsåldern och farmor i 70-årsåldern där allihopa varit eller är medlemmar hos oss. Att hela familjen dessutom stannade kvar och dansade hela vägen till stängning är något vi sent kommer att glömma.

Så, vad händer nu?

Att vi kunde dela den här dagen och kvällen tillsammans med all nuvarande och tidigare personal samt alla medlemmar betyder mer än vad vi kan uttrycka i ord. Vi sa inledningsvis att vi är bäst på gruppträning, men vi vågar nog påstå att vi också är bäst på fest, så länge vi gör det tillsammans.


Glada festdeltagare


Nu har vi hållit på i 25 år och en av våra stora drivkrafter under de här åren har varit att alltid fokusera på det personliga i kombination med en stark professionalitet. Vi har alltid sett människorna först och det vi ser när vi kikar in i framtidens träningsbransch är att den personliga kontakten kommer att bli ännu viktigare framöver.


I takt med att träningsbranschen utvecklas med nya koncept och digitala möjligheter så kommer vi på Inpuls alltid att finnas där för er som längtar efter det personliga och genuina mötet. I receptionen, vid kaffekokarna, inne i gruppträningssalarna eller bredvid skurhinken fortsätter vi att göra vårt bästa för att ni medlemmar ska trivas och må bra hos oss. Vi kommer även att bygga vidare på de träningskoncept vi har och vi följer alltid utvecklingen både i Sverige och internationellt.


Efter 25 år så tycker vi fortfarande att det är lika roligt att driva Inpuls tillsammans med er och vi kommer aldrig att stå still.

Med personlighet, glädje, kompetens och kvalitet. Och massor med kärlek.

Tack för allt. Nu kör vi vidare i minst 25 år till!

 

Inpuls 04: företagandet i fokus

Hur kan tre tjejer som startar företag tillsammans hålla sams så länge? Tre tjejer som också är bästa kompisar. Detta är en av de vanligaste frågorna som grundartrion Kirsi, Pernilla och Susanne får än idag. Svaret får du alldeles strax, för i den här fjärde delen om vår historia kommer vi prata om företagande, affärsutveckling, strategier och statusprylar.

Tänk att vi är kompisar fortfarande =)

När Inpuls startade i mars 1999 så hade grundarna siktet inställt på att förverkliga sina drömmar och att driva ett framgångsrikt företag. Men att vara tre unga kvinnor som tar plats i gymbranschen hörde inte till vanligheterna på den tiden. Det var mest killar och män som drev gym och olika träningsanläggningar, vilket inneburit att Kirsi, Pernilla och Susanne redan från dag ett behövt skapa sin egen väg framåt.

Trion berättar att de aldrig blivit dåligt behandlade, dem blev bara helt enkelt inte behandlade alls från början. Ingen av grundarna var kända profiler i Luleå och det var många som hade bilden av dem att de bara sprang runt i tighta bodies, räknade till åtta och svängde med höfterna i takt till musik. Tidningsrubiken “Bulan och Brudarna” från öppningsåret -99 sammanfattar mycket väl hur tidsandan var för 25 år sedan. Grabbiga kommentarer och förutfattade meningar har gång på gång motbevisats i takt med att Inpuls vuxit som företag.

Undrar om en sådan här rubrik hade varit okej nu?

Strategierna för att nå dit där Inpuls är idag har hela tiden utgått från företagets identitet: personlighet, glädje, kvalitet och kompetens. Från början var det inte det viktigaste att tjäna en massa pengar, utan målet var att gå runt och att grundarna som småningom skulle kunna ta ut egna löner. När det målet nåddes var det dags för nästa steg i affärsutvecklingen. Istället för att investera ett överskott i egna privata statusprylar som klockor eller snabba bilar, så har investeringar i ny utrustning, utbildning och personal alltid prioriterats först.

Förutom ett basutbud av träning så har Inpuls också jobbat med olika koncept för att ha fler ben att stå på i företaget och för att skapa olika mervärden för kunderna, där vissa satsningar blivit mer framgångsrika än andra. Investeringarna i små barncyklar för att lansera familjespinning och armbrytarbänken är två av dem av de mindre lyckade initiativen. Rummet där vi installerade en lampa som man ska bli pigg av när man får för lite dagsljus blev inte heller en hit.

Barnspinning var väl inte vår bästa investering


En annan viktig strategi som grundarna etablerade tidigt på sin företagsresa är att alltid våga be om hjälp. Oavsett om det handlar om företagsekonomi, redovisning, planering av ett nytt gym, styrelsearbete, marknadsföring eller kompetensutveckling så har extern hjälp på olika sätt alltid funnits med som en viktig del i företagandet.


Att ha en stark självkänsla och samtidigt vara prestigelös har också varit väldigt viktigt. Oavsett vad andra har trott eller tänkt så har trion alltid vetat innerst inne att det de gör är betydelsefullt och att det har ett värde för andra. Detta har också inneburit att grundarna står i gymmet med skurhinken ena dagen och sitter på kontoret för att vässa företaget inför vårterminen den andra.


Med ett ledarskap där människorna alltid är prio ett och där grundinställningen är att alla initiativ är bra initiativ, så är det inte alltid lätt att hålla en rak linje framåt. Gym och gruppträning är också den typen av verksamhet där majoriteten av de anställda har jobbet på gymmet som ett extraknäck någon timme i veckan, vilket innebär att ett följsamt och medmänskligt ledarskap varit A och O för att bygga den sammanhållning som Inpuls har idag. Det här var något som trion lärde sig redan på Pelle Dahléns tid, och som de haft med sig i ryggmärgen ända sedan dess. 

Bästa Pelle Dahlén som lärde oss allt vi kan!


Men hur kan då tre tjejer som startar företag tillsammans hålla sams så länge? Tre tjejer som också är bästa kompisar. Svaret på den ständigt återkommande frågan är faktiskt väldigt enkelt. De har hela tiden varit överens om att de hellre går i konkurs än att bli ovänner. Det finns viktigare saker än ett företag och vänskapen mellan de tre har alltid värderats högre än allt annat. Att vara tre ägare, ett udda antal, har också underlättat beslutsfattande längs vägen. Och är det så att någon av dem tror jättemycket på en idé, förutsatt att det inte är en miljoninvestering, då har de alltid sagt ja och gett varandra utrymme att pröva.


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det har tydligen gått alldeles utmärkt att göra business i tighta bodies när man samtidigt kan räkna till åtta och svänga på höfterna i takt till musik. Och att vara en annorlunda fisk i akvariet har faktiskt varit riktigt roligt, konstaterar Kirsi, Pernilla och Susanne, grundare av Inpuls i Luleå som i år firar 25 år.

I nästa del i den här serien om Inpuls historia kommer vi prata mer om framtiden och vart träningsbranschen är påväg.

 

Inpuls 03: höjdpunkter, glädjetårar och hinderbanor

Det är nästan omöjligt att sammanfatta allt roligt som vi varit med om sedan Inpuls grundades för 25 år sedan, men i den här tredje delen om vår historia så ska vi göra ett tappert försök. Här kommer 8 höjdpunkter vi minns och några hinder längs vägen som vi helst vill lägga bakom oss.

 

  1. Människorna

Att få följa kundernas utveckling, se när självförtroendet ökar hos nybörjaren i gymmet, ta del av livsstilsförändringar som gör skillnad på riktigt eller att bidra till att någon når nya träningsmål, ja det är några av våra främsta höjdpunkter. Det är också väldigt roligt att så många kunder vågat testa alla möjliga koncept och träningsformer som kommit och gått genom åren.

Det finns också mycket att säga om personalen. Tillsammans med er har Inpuls blivit ett andra hem för många och en plats där man får chansen att växa, både som människa och som ledare. Vi har alltid uppmuntrat våra anställda till att sätta sin egen prägel på sina pass och att våga vara sig själva, vilket också lett till att kunderna hittat sina olika förebilder och inspirationskällor.

Kunder, personal, familj och personalens familj - ja alla ställer upp och hjälper till när det behövs. En genuin gemenskap med människorna i centrum.


Underbara människor som vi fått äran att jobba med under åren

  1. Flytten till Bibblo

Vi har redan pratat en hel del om flytten till Inpuls förra lokaler, det gamla biblioteket, men det tål att nämnas igen. Affärsmässigt sett så var den här flytten väldigt betydelsefull för Inpuls utveckling och känslan när Kirsi, Pernilla och Susanne klev in genom dörrarna var att “wow, nu händer det”.
Finaste yogasalen i Bibblo

  1. Första träningsresan och alla därefter

Inpuls första träningsresa arrangerades 2001. Omkring 30 deltagare hade packat sina väskor och var taggade till tårna för en maxad träningsvecka tillsammans. Programmet bestod av ett träningspass på morgonen och ett på kvällen. Sedan dess har Inpuls arrangerat 13 träningsresor med mellan 70-75 deltagare i alla olika åldrar och minnena från alla dessa resor kommer vi att bära med oss länge. Till exempel den där första resan då alla blev uppgraderade från trestjärnigt till femstjärnigt hotell eller den där gången i Turkiet då det regnade 5 av 7 dagar.

Våra träningsresor inkluderar numera massor med träning, en hel del poolhäng och fortfarande en å annan förmiddagsdrink, och vi är så tacksamma för att ni vill följa med oss år efter år.

Inpuls första träningsresa gick till Cypern, det var så länge sedan så det inte fanns färgfoto

  1. Invigningen av Strand

 Flytten från Bibblo till Strand var nog den mest omtumlande och energikrävande av alla flyttar. Hela julen 2018 handlade om att komma i ordning inför invigningen i januari 2019, och alla hjälpte till. Efter många långa dagar med knappt någon sömn fanns ingen hjärna kvar och Pernilla minns att de i hennes familj faktiskt ställde in julbordet och åt middag på Savoy istället.

Så kom dagen D och det var dags för invigning. Personalen samt många nära och kära stod och skurade, städade och dammsög in i det sista. Totalt runt 700 personer besökte Inpuls den här dagen och känslan var både mäktig och omtumlande.

Ett väldigt starkt minne från den här dagen är när hela personalstyrkan ställde upp sig på en lång rad genom det nya gymmet med ett långt sidenband i ena handen och en varsin sax i den andra. Tillsammans klippte vi bandet och förklarade Strand-gymmet som öppnat.

 

  1. Valkampanjen

För att nå igenom bruset och sticka ut lite extra så genomfördes denna påhittiga kampanj i samband med riksdagsvalet 2010. Tillsammans med fullservicebyrån Vinter gjorde vi riktiga valskyltar med egna slogans som “ditt viktigaste val” och satte fast dem framför politikernas egna skyltar.

Detta var kanske inte så genomtänkt för när samtalen kom från tekniska förvaltningen morgonen därpå så var det bara att åka och ta ner dem.

Vi hade också en egen valstuga på Storgatan och förbipasserande fick kryssa i olika träningsalternativ på våra valsedlar. Idag kan vi inte låta bli att skratta åt detta lite knäppa och roliga initiativ.
En av våra roliga påhitt var Valkampanjen

  1. Soffkampanjen

 En till sådan knäpp och rolig idé som genomfördes i samarbete med Vinter var Soffkampanjen som blev känd i hela Sveriges reklambransch. Året var 2011 och under den här tiden började det dyka upp fler och fler konkurrerande gym och kedjor i Luleå.

För att locka nya kunder till Inpuls så lanserades soffkampanjen, vilket kort och gott gick ut på att lämna sin soffa utanför Inpuls och få ett billigare träningskort. Nästan 100 soffor dumpades utanför entrén och det skapade både kaos och skriverier.
...Och en annan var soffkampanjen för att få soffliggarna att träna

  1. Alla grymma samarbetspartners

 Något som alltid varit viktigt för oss är att ha bra samarbetspartners. Vi har jobbat med många olika personer, företag och konsulter som genom åren stöttat oss med allt från strategier och struktur till alla roliga event och upptåg.

Tack till Nike, Peak Performance, Norrbottensteatern, Hemmagastronomi, alla gästinstruktörer som vi haft hos oss, Vinter, Qikraft, Bilia, Kraftmark, Elite, Kraftmark, Brightnest och alla ni andra vi jobbat tillsammans med både i det stora och i det lilla.

 

  1. Priser och utmärkelser

Sist men inte minst så är vi såklart stolta över de priser och utmärkelser vi fått genom åren. Lite extra roligt var det att bli Årets Gym i hela Sverige 2019, framförallt efter allt hårt jobb som låg bakom öppningen av Inpuls Strand.
Stolta och glada årets företagare

Utmaningar och hinder

Det är mycket lättare att minnas allt det bra jämfört med allt som varit dåligt eller svårt, men en av de absolut största utmaningarna som vi behövt ta oss igenom var pandemin. Osäkerheten och oron att tappa kunder var bland det värsta. Budgeten för städmaterial, handsprit med mera landade på totalt 3-400 % mer än normalt och under en period fick vi bara ta in 8 personer på varje pass.

Men istället för att bara se allt det jobbiga lyckades vi ställa om. Mitt under den rådande pandemin valde majoriteten av sina kunder att behålla sina kort för att stötta oss och vi gjorde allt vi kunde för att bidra med träningsglädje och energi. Instruktörerna sände massor med gruppträning live, vi gjorde egna förinspelade digitala klasser och öppnade Uteboxen. Via sociala medier utmanades hela Luleå till att fortsätta röra på sig och ett tag var vi runt 2000 Luleåbor som dagligen peppade varandra till mer träning i vardagen. Det kunde vara allt från snöskottning och promenader i ösregn till digitala träningspass och yoga på bryggan då all träning och rörelse räknades.

Det finns mycket som man inte kan påverka och tittar vi på alla dessa höjdpunkter och hinder så är den viktigaste lärdomen att tillsammans klarar vi allt.

I nästa del i den här serien om Inpuls historia kommer vi berätta mer om det som nästan alla frågar om: hur kan tre tjejer starta företag ihop och hålla sams så länge? Vi ska också prata om affärsutveckling och att ta plats i en mansdominerad bransch.

 

FAKTARUTA, PRISER OCH UTMÄRKELSER, NOMINERINGAR

 2005: Årets Unga Företagare i Luleå.

2011: Almi och Norrbottens Läns Landstings näringslivspris.

2012: Årets Företagare i Luleå.

2018: Susanne Westerlund nominerad till Årets Mentor.

2019: Årets Gym i Sverige.

2019: Inpuls nominerades till Årets Lulebo.

Inpuls 02: fortsättningen

Slide, TRX, VipR, Forza och 3D. I den här andra delen i berättelsen om Inpuls 25 åriga historia så handlar det om träningsbranschens utveckling genom åren. Skulle vi titta oss själva i spegeln så har den bilden gått från string över tights i alla möjliga färger och mönster, till funktionella och bekväma kläder. Ett träningsmode som går lika bra på gymmet som på stan. Självklart får du som läsare också följa med när Inpuls utvecklingsresa tar fart på allvar. Låt oss den här gången börja med ett knip.

Om vi säger Jane Fonda och Susanne Lanefeldt, vad tänker du på då? Förmodligen så tänker du på tighta kroppsbodies, work-out och en massa knip. Ja, på 80-talet lades grunden för den moderna gruppträning som vi ser idag och när Inpuls flyttade från Stationsgatan till de lokaler där O'learys är nu så fanns det plötsligt oändliga möjligheter att lyfta gruppträningen till nya nivåer. Från att ha 400 kunder fick de snabbt 1500 kunder och det gav också en bra bas att stå på för att bygga vidare företaget.

Under den här tiden var det full fart med massor av olika event, barngrupper och träningskonvent. Ja, och fester såklart, men ni får nog fråga någon som var där när det begav sig om ni vill ha fler detaljer. I alla fall, gruppträningens utveckling var explosiv. Spinningen kom till Luleå -97, Les Mills konceptet Bodypump slog igenom -98 och i början på 00-talet så fanns det så många olika kreativa varianter av aerobic på schemat att det knappt går att komma ihåg allt. High Impact, Low Impact, Lätt Low Impact, Medel, High, salsa och afro fick plats under samma tak som en innebandyhall och en squash-anläggning.

År 2007 var det dags för nästa flytt och denna gång gick flyttlasset till de anrika lokalerna i det gamla biblioteket på Kyrkogatan. Grundartrion Kirsi, Pernilla och Susanne kunde knappt tro att det var sant, känslan var nästan obeskrivlig. För första gången fick de chansen att göra allt från grunden. Varenda maskin i gymmet var ny, salarna var utrustade med scen samt professionellt ljud och ljus och skåpen i omklädningsrummen bara blänkte. Varumärket uppdaterades till sin nuvarande form och det fanns till och med ett back office. Kirsi, Pernilla och Susanne fick mer än en gång nypa sig i ärmarna. Är det här verkligen vårt?

När Inpuls flyttade till Bibblo var de också en av fem anläggningar i hela Sverige som var sponsrade av Nike, vilket gav en kvalitetsstämpel för både kunder och instruktörer. Men efter en pampig invigning med dåvarande kommunalrådet Karl Petersen, bubbel i glas på serveringsfat och sång från Sofia Jannok, ja då var det bara att gå ut på golvet och börja svettas igen.

För mycket svett har det blivit på 25 år! Att våga satsa på nya koncept och att kontinuerligt utbilda personalen har alltid varit viktigt för Inpuls, även om det bitvis varit både utmanande och svårnavigerat. I slutet på 00-talet började fler och fler gruppträningsformer dyka upp där vissa är kvar idag, medan andra har lämnat för gott.

Soma Moves, Functional Moves, massor med olika Les Mills-koncept, Forsa (träning med träsvärd), Barre-träning och kanske är det någon läsare som minns X-bike? En cykel med rörligt styre som inte riktigt blev någon succé. Pilates och gym-yoga etablerades och barngrupperna FunkyKidz slog nästan nya deltagarrekord varje år. I 10 terminer fylldes Stora Salen i Kulturens Hus med barn, föräldrar, släktingar, instruktörer, musik och glädje under en maxad terminsavslutning. Vilka fantastiska minnen vi har från den här tiden!

Vad hände sen då? Runt år 2015 växer funktionsträningen och blir bara starkare och starkare. Klasser som 3D träning i grupp, kettlebellpass och TRX-pass testas ett tag och byts sedan ut mot Bygg och Bränn som lanserades 2017. Idag är Bygg och Bränn ett av Inpuls mest populära pass och det är här någonstans som det börjar bli mer modernt med vikter och gymträning.

Men vänta nu här, vi har ju glömt en sak! År 2011 öppnades gymmet i Shopping. En satsning för att möta kundernas efterfrågan på just gymträning på större ytor. Så, nu kan vi fortsätta.

Efter 12 år på Bibblo och 8 år på Shopping så var det dags - igen. Fokus för Inpuls är hela tiden att göra det bästa för kunden och med det perspektivet så var tiden kommen att säga hejdå till Bibblo och återigen bygga ett nytt gym helt från grunden.

Hur ser då träningstrenderna ut i de lokaler i Strand där Inpuls är idag? Det är fortsatt mycket högintensiv träning som gäller och de pass som på olika sätt flörtar med gymträningen lockar många deltagare. Från maxipass på 90 minuter så ska nu de flesta klasser vara så effektiva som möjligt.

Att hänga med i den här snabba utvecklingen hade aldrig gått utan alla engagerade och inspirerande instruktörer. Det hade heller inte gått utan alla modiga kunder som vågat boka in sig på alla möjliga tokigheter genom åren.

Återigen blir gemenskapen ovärderlig och under en period så var Inpuls yngsta deltagaren 2 år gammal och den äldsta 99-åriga Nickan. Som ett varmt DNA sitter Inpuls-andan i väggarna oavsett vilken lokal Inpuls flyttar till, och tillsammans med våra fantastiska kunder och personal har vi vågat göra allt detta och lite till sedan starten 1999.

 

I nästa del i den här serien om Inpuls historia kommer vi berätta mer om olika höjdpunkter och utmaningar.

 FAKTARUTA: Inpuls flytthistorik

 99 - 01 Stationsgatan 57

01 - 07 O'learys lokaler (då Sportpalatset)

07 - 19 Bibblo

11 - 19 Bibblo + Shopping Gym

19 - idag Strand

22 - 23 Labbet 

Vid flytten till Bibblo 2007 fick vi nypa oss i armen, att vi fick så fint i anrika lokaler.

Kommunalrådet Karl Petersen inviger Inpuls Bibblo. Vilken fest!


Det var här det började Stationsgatan 57, vilken posé och vilka kläder!

Några av våra underbara instruktörer som bjuder på sig själva och sin energi. Tack för att ni finns!

Ett glatt gäng Nike instruktörer på Nike Blast. Alltid först med det senaste såklart!

Flera år i rad fyllde vi Kulturens Hus med Funky Kidz. Vilken glädje hos både barn och vuxna.

Vårt första nyckelgym i Shopping.


Vår äldsta medlem fina fina Nickan blev 99 år och besökte oss så länge hon orkade

Ett att våra koncept som inte riktigt slog igenom XBike. Kanske var vi för tidiga? Hur hade det sett ut nu?Glada och förväntansfulla tjejer från Gossip testar Luleås första GastroRun i samarbete med Hemmagastronomi och Luleås krogar.

-----------------------------------------------------------------------

För 25 år sedan öppnades dörrarna till Inpuls för allra första gången. Under resans gång har företaget vuxit och Inpulsfamiljen har hela tiden utökats.

Den röda tråden har alltid varit personlighet, glädje, kompetens och kvalitet. För att fira den här resan kommer vi bjuda på en rad krönikor där vi berättar mer om hur allt började, vilka träningstrender som kommit och gått, dela både höjdpunkter och lågvatten, och framförallt lyfta alla människor som gjort att Inpuls är där vi är idag.

Inpuls krönika 01: bakgrund

Idag erbjuder Inpuls Gym i Luleå drygt 200 olika gruppträningsklasser i veckan, personlig träning samt 3400 kvadrat med gym och konditionsmaskiner. Vi har ett starkt soffgäng och nästan 100 professionella instruktörer som varje vecka gör sitt yttersta för att leverera personliga (och svettiga) träningsupplevelser som sprider glädje och skapar sammanhållning.


Det har blivit mer än bara ett gym, en varm och viktig mötesplats där unga som gamla träffas för att svettas, spela pingis, sjunga karaoke eller något annat roligt som arrangerats genom åren. Filosofin har alltid varit att jobba med personlighet, glädje, kvalitet och kompetens och även om vi idag är nästan 100 anställda, så sitter den familjära känslan som fastklistrad i Inpuls DNA. Men resan hit har varit långt ifrån spikrak och i den här första delen av vår historia ska vi berätta mer om hur allt en gång började. Så, låt oss börja från början.


Det var en gång 15 spinningcyklar i ett soprum, omklädningsrum med puderrosa korkmatta och en hall som snabbt blev smockfull. Datumet var den första mars 1999 och platsen Stationsgatan 57 i Luleå. Efter flera månaders slit så var det äntligen dags för invigning och de som var där beskriver känslan som folklig, festlig och fullsatt.


Några månader tidigare, under hösten 1998, satt de tre vännerna Kirsi Poikela, Pernilla Forsberg och Susanne Westerlund och funderade. Det är mycket möjligt att de hade något gott i glasen under den där kvällen då de modigt bestämde sig för att starta ett eget gym. De hade ingen erfarenhet av att driva företag och visste inte i vilken ände de skulle börja, men de visste att passionen och drivkraften att få göra det de verkligen brann för var alldeles för stark för att inte våga satsa. Med nästan 10 års erfarenhet inom träningsbranschen och förebilder som Pelle Dahlen, Tony Haavo och Susanne Mickelsson i sin närhet så kände de sig trygga. Alla de frågade om råd svarade också samma sak: kör!


När beslutet var taget fick de ganska direkt nys om lokalen på Stationsgatan 57, och då gick allt väldigt fort. Kirsi, Pernilla och Susanne tog hjälp av alla de kände för att komma igång med företaget. Familj, kompisar och kompisars kompisar - ja alla som kunde något om allt det man behöver kunna för att driva företag blev snabbt engagerade. Att Hockey-profilen Tomas Bulan Berglund sedan tackade ja till att gå med i företaget var också betydelsefullt för att skapa trovärdighet.


Efter några intensiva månader med nonstop-jobb och oräkneliga turer fram och tillbaka till banken så var allting redo. Papporna och brorsorna hade hjälpt till med att bygga, dra elledningar samt bära all utrustning och maskiner. Mammorna stod redo i receptionen och trion själva var taggade till tårna. Instruktörerna var uppvärmda, aerobic-musiken pumpade på högsta volym från den enda gruppträningssalen i lokalen och den gemenskap som är ett av Inpuls starkaste signalement idag började gro redan från dag ett.


Vi blev snabbt ett tight gäng på cirka 20 personer i samma åldrar och med liknande intressen, och Kirsi, Pernilla och Susanne var alltid måna om att sätta företaget och personalen först. Personalen fick alltid lön för sitt arbete och för att ge företaget de bästa möjliga förutsättningarna så hade grundarna andra inkomster under de första åren. Kirsi var föräldraledig, Pernilla utbildade sig till hälsovägledare och Susanne kom inspringande genom Inpuls-entrén i klackskorna direkt från jobbet som flygvärdinna.


Och allt hårt jobb, engagemang och hjärta gav resultat. Efter bara 1,5 år hade kostymen på Stationsgatan blivit för liten och Inpuls fick möjligheten att ta nästa steg och gå från ca 400 kvadrat till 3000 kvadrat i de lokaler som är Oleary’s idag.


Det är också nu som verksamheten får möjligheten att ta fart på riktigt och drömmen om att driva en träningsanläggning i världsklass är nära att bli verklighet.

I nästa artikel fortsätter vi berätta om vår resa och delar också en massa rolig läsning om de träningstrender vi sett under åren.

Aerobic med Susanne WesterlundAerobic med Susanne Westerlund

Les Mills BodyPump här med Lisa Lindström som fortfarande är medlem!!

Här startade Bettans inpulser under en korkek


Pernilla Forsberg och Kirsi Poikela levererar träningsglädje

En ung Anna Fors i receptionen

Krzysztof Tekiel, Inpuls första Pt och fysioterapeut in action tillsammans med Göran Ronnebjer