Boxen

Boxen är en 140 m2 fullt utrustad yta endast för Functional Fitness med de senaste redskapen från Kraftmark. Letar du efter en träningsform som är effektiv och rolig och gör dig mer stark och uthållig i ditt vanliga liv? Välkommen till BOXEN.

Många som fastnar för Functional Fitness gör det pga den härliga stämningen i BOXEN. Vi tränar i små grupper för att coacherna skall kunna hjälpa till med teknik och utförande och du lär snabbt känna andra tränande, tillsammans pushar ni varandra. Vi utmanar dig på din nivå, men ser till att ha riktigt roligt under tiden.

Vår kropp är designad för att klara av en mängd olika rörelser. Stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa är helt naturliga rörelsemönster som ligger till grund för träningspassen i BOXEN. Vi vill att du blir starkare än vad ditt vardagsliv kräver av dig. Att bära matkassar, skotta snö eller springa efter bussen ska kännas lätt. När du tränar Functional Fitness i BOXEN på Inpuls blir du helt enkelt en bättre version av dig själv.

Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, m.m.

Ett pass i Functional Fitness kallas WOD – Workout Of the Day. Passen ser olika ut dag för dag för att du ska få så mycket variation som möjligt i din träning. Du kommer att hitta dagens WOD på BOXENinpuls facebooksida senast kl 22.00 kvällen innan. Som ny BOXENmedlem ansöker du till BOXENinpuls medlemsgrupp för mer och snabbare information.

Tiderna samt schema för Dagens WOD finner du bland våra andra gruppträningspass, du bokar in dig antingen via web eller vår bokningsapp.Köp medlemskap online här

Frida Petter AB
TTB Petter
Coach

Träningen i korthet

Träningen som vi gör i BOXEN kallar vi Funktionell fitness. Funktionell fitness som träningsform baseras på naturliga rörelser. Vi gör sådant som efterliknar de fysiska förmågor som människan alltid har kunnat, men som görs allt för lite av i dagens stillasittande samhälle: springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, böja, knuffa och släpa. Vi har de här rörelserna i oss naturligt och de ligger till grund för de övningar som vi strävar efter att bemästra i BOXEN. Det kan låta luddigt men grundprincipen är dock densamma: Konstant varierade funktionella rörelser utförda med hög intensitet för att bli så allsidigt tränad som möjligt med lika stor förmåga i var och en av följande fysiska färdigheter: – Rörlighet – Kondition – Uthållighet – Styrka – Snabbhet – Explosivitet – Smidighet – Koordination – Precision – Balans.

Våra pass i BOXEN baseras på antingen tyngdlyftning (Clean and Jerk), gymnastik (pullups, toes-to-bar, muslce-ups eller träning i romerska ringar), övningar med egen kroppsvikt (burpees, armhävningar, airsquats) eller kondition som rodd och löpning. Under många av passen är flera av delarna med och sätts ihop för att öka intensiteten. Till exempel några tunga lyft, följt av armhävningar, burpees och roddintervaller.

Under passen tränar vi oftast en och en eller i team of 2 (lag med 3 eller 4 kan också förekomma) men i en härlig peppande atmosfär där det är lätt att komma in i gemenskapen. Alla pass går att ”skala” upp eller ner, d.v.s. göra det lättare eller svårare för att det ska passa alla utifrån den dagsaktuella formen. Med andra ord: Du behöver inte ”vara vältränad” för att komma och träna med oss i BOXEN, träningen passar ALLA.   

Några termer du kommer stöta på i BOXEN

WOD: Workout of the Day. Alltså dagens träningspass. Vanligtvis börjar vi med en teknik/styrkedel följt av en metcon.

METCON: Metabolic conditioning, den del av dagens pass där vi får upp pulsen. Olika varje dag, ibland korta tuffa intervaller, andra dagar längre tid men lite lägre intensitet.

AMRAP: As Many Rounds As Possible. Ett vanligt upplägg under ett pass där det gäller att på en viss tid klara så många varv som möjligt av förutbestämda övningar.

EMOM: Every Minute, On the Minute. Också ett vanligt upplägg där man börjar med en övning när minuten börjar. Gör klart så många repetitioner som man ska, sedan vilar man tills nästa minut börjar.

21-15-9: Ett vanligt reps-schema inom träningsformen. En metcon kan se ut som följer: 21-15-9 Pull-ups/Thrusters. Då börjar vi med att göra 21 pull-ups följt av 21 thrusters, sen 15 pull-ups, 15 thrusters, och slutligen 9 pull-ups och 9 thrusters. 

PREMIUMKORT
För att ta del av träningen i BOXEN, Open Gym*, redskap och yta krävs det att du har ett PREMIUMmedlemskap.
Ps. Har du redan ett befintligt BASkort så går även detta att uppgradera till ett PREMIUMkort.

*Open Gym: Vid träning då det ej är pass checkar du in dig på "Open Gym" i någon av våra kundstationer. Behåll biljetten under träning i BOXEN då kontroll av medlemskap kommer att ske. 

Ps. Prata med receptionen så får du all hjälp du behöver!

Varmt välkommen till oss i BOXEN
/Coacherna

Boxen Premium

  • Gruppträning
  • Les Mills Virtual
  • Gymträning
  • Barnpassning
  • PT Start
  • Functional Fitness WOD
  • Open Gym

ORDINARIE

729 /mån
Startavgift ny medlem: 350:-
Löpande autogiro minst 12 månader

949 /mån
Startavgift ny medlem: 175:-
Utan bindningstid (minst 3 månader)

Månadskort 1049:-
5 gånger 839:- (Gäller 6 mån)
Veckokort 589:-
En gång 195:-

STUDENT 15 år och uppåt

559 /mån
Startavgift ny medlem: 350:-
Löpande autogiro minst 12 månader

719 /mån
Startavgift ny medlem: 175:-
Utan bindningstid (minst 3 månader)

Gäller heltidsstuderande mot uppvisande av studentlegitimation. Priset gäller under tiden du studerar. Studenter på LTU har 2 månader gratis frysning (gäller juli-augusti).

SENIOR/ PENSIONÄR 65+

429 /mån
Startavgift ny medlem: 350:-
Löpande autogiro minst 12 månader

489 /mån
Startavgift ny medlem: 175:-
Utan bindningstid (minst 3 månader)

Månadskort 559:-

Frysning av kort ingår (max 3 månader) 1 gång gratis vid köp av årskort/ 12 månader ag

Köp medlemskap online här